כדי להכין אסאדו משובח באמת, צריך לעשות זאת על פי הספר. אין קיצורי דרך, אין אפשרות לעשות את זה אחרת. כי בכל דרך אחרת, זה פשוט לא אסאדו. ובכן, צליית בשר בקר בשיטת האסאדו נמשכת, מספר שעות (בין שעתיים ועד חמש שעות). לא, זו לא טעות: אכן, דרושה כאן סבלנות בלתי רגילה, אך הכל למען מטרה טובה – יצירת האסאדו המושלם.
חומרים:
4 ק"ג בשר אסאדו מחולק לשני חלקים (2 ק"ג כל אחד)
למשרה:
חצי כוס צ'ילי מתוק
2 כפות חרדל גרגירים
3-4 שיני שום כתושות
חצי כוס יין אדום
כף בהרט
2 כפות שמן זית איכותי ישראלי
3-4 כפות פלפל שחור גרוס עבה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומניחים בו את הבשר למשך הלילה. (לא לזרוק את המשרה(
תולים את הבשר במעשנת בחום בינוני 100-120 מעלות למשך כ-5 שעות, כאשר במהלך העישון (כל שעה) יש למרוח את הבשר במשרה.
*תוספת מומלצת – תפו"א – יש להכניס תפוחי אדמה גדולים, עטופים בנייר כסף, כשעה-שעה וחצי לפני סיום עישון הבשר.
אסדו מעושן
אולי יעניין אותך גם
עוף מעושן במרינדה של פפריקה שום וברביקיו
עוף מעושן במרינדה של פפריקה שום וברביקיו
עוף מעושן במרינדה של פפריקה שום וברביקיו